Kérdése van? Tegye fel bátran! +36 30 552 7953
Üzletünk: NIKL Horgászbolt - 7020 Dunaföldvár, Kossuth tér 8.
Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

A Halfanatik tájékoztatja a halfanatik.hu weboldal látogatóit az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók jogairól és azok gyakorlásának módjáról.

Jelen adatkezelési tájékoztató a vásárlási feltételek része, annak rendelkezéseivel együttesen értelmezendő.

Az adatkezelő adatai

  • Niva 99 Bt.
  • www.halfanatik.hu
  • Adószám: 20285058-2-17
  • Cégjegyzékszám:
  • Székhely: 7020 Dunaföldvár, Kossuth tér 8
  • Telefon: +36 20 9457 758
  • E-mail cím: halfanatik@gmail.com
  • Adatkezelő elérhetősége: halfanatik@gmail.com

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 5. § (1) bek. a) pontja alapján az érintett hozzájárulása.

A kezelt adatok köre

Felhasználói adatok

A regisztrációhoz (profil létrehozásához) szükséges adatok:

  • azonosító
  • név (nem kötelező)
  • e-mail cím

Adatkezelés célja

Webáruház és portál, mint Szolgáltatás üzemeltetése:

  • a Felhasználók azonosítása, a többi Felhasználótól való megkülönböztetése, a Felhasználóval való kapcsolattartás, illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása;
  • a Szolgáltatás testre szabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele;
  • a Szolgáltatások fejlesztése érdekében statisztikák, elemzések készítése;
  • a Szolgáltatás ügyfélszolgálatán keresztüli ügyintézés;
  • a Szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés.

Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az a regisztráció megszűnéséig (profil törlésig) tart.

Számlázási adatok

A vásárlással összefüggésben kezelt adatok:

  • felhasználói azonosító (regisztrált felhasználó esetén)
  • e-mail cím
  • számlázási adatok:
    • név
    • település; irányítószám; utca, házszám
    • adószám (nem kötelező)
    • telefonszám
  • szállítási adatok (nem kötelező):
    • név
    • település; irányítószám; utca, házszám
    • megjegyzés (nem kötelező)

Adatkezelés célja

  • vásárlás esetén a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, a megrendelt termék kézbesítése, illetve a megrendelt szolgáltatás igénybevétele, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, a számviteli kötelezettségek teljesítése;
  • a jogszabályok által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége.

Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvényben meghatározott elévülési ideig tart. Amennyiben a rendelés kapcsán nem került számla kiállításra, a rendelési adatokat a polgári jogi igény elévüléséig, azaz 5 évig kezeljük.

Bemutatkozó adatok

  • felhasználói azonosító
  • kedvenc horgászmódszerek

Adatkezelés célja

  • a Szolgáltatás közösségi jellegű részeiben való megjelenés során a felhasználó személyre szabása;
  • a Szolgáltatás testre szabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele;
  • szerzői adatok megjelenítése írások esetén.

Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az a regisztráció megszűnéséig (profil törlés) vagy Felhasználó általi tartalom törlésig tart.

Egyéb adatkezelési tudnivalók

Kényelmi funkciók

A Szolgáltatás webáruház funkciójának testre szabásához és a felhasználói élmény növelése érdekében kényelmi funkciókat kínál:

  • kedvenc termékek: a fejlécben elérhető Kedvencek funkcióval elérhető olyan termékek listája, melyeket a Felhasználó kedvencnek jelölt

Adathelyesbítés

A regisztrációs adatok a felhasználói fiókban bármikor módosíthatók a Profil menüpont alatt. A számlázási és szállítási adatok a vásárlás folyamata során, valamint a Profil - Címek menüpont alatt és az Üzemeltetőnél módosíthatóak.

Adattörlés

A regisztráció törlése a Profil menüpont alatt és a halfanatik@gmail.com e-mail címen keresztül kezdeményezhető. E-mail útján benyújtott kérelem esetén a regisztráció törlésére 2 munkanapon belül kerül sor.

Adatbiztonság

Minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megteszünk, eljárási szabályt kialakítunk annak érdekében, hogy biztosítsuk a Felhasználók által megadott, illetve hozzáférhetővé tett személyes adatok biztonságát az adatkezelés teljes folyamata során.

Cookie-k kezelése

A www.halfanatic.hu cookie-kat használ a vásárlói élmény személyesebbé tételére és a kényelmesebb használat érdekében. Az alábbi blokk még több információt tartalmaz a cookie-kal kapcsolatosan, ideértve azt is, hogy hogyan használjuk őket, és hogy hogyan gyakorolhatók a sütikkel kapcsolatos jogok.

Hogyan használjuk a Cookie-kat?

A Cookie-k kisméretű, egyedi azonosítót tartalmazó szöveges fájlok, amelyek a számítógépen vagy a mobil eszközön tárolódnak, így a használt eszköz felismerhető lesz, amikor bizonyos weboldalt meglátogat. A cookie-kat csak az adott oldal látogatásának időtartamára lehet használni, vagy annak mérésére, hogy időről időre hogyan használja a szolgáltatást és a tartalmat. A cookie-k segítenek a webáruházban használt fontos jellemzők és funkciók megjelenítésében, és az ön vásárlói élményének javításában.

A működéshez nélkülözhetetlen cookie-k

A testreszabott kiszolgálás és a bejelentkezési folyamat elősegítése érdekében a rendszer „session cookie”-val azonosítja a bejelentkezett Felhasználó számítógépét.

Kényelmi funkciók érdekében a böngésző bezárásáig böngésző cookie tárolja a kosában elhelyezett termék(ek) azonosítóját és a megtekintett termékek listáját, így az adott session alatt a regisztrációt, illetve a belépést követően is elérhető a kosár tartalma.

Teljesítményt biztosító cookie-k (analitika)

A Google Analytics cookie-k segítségével információt gyűjtünk látogatóink viselkedéséről és jellemzőiről. Ez segít számunkra, hogy a későbbiekben még átláthatóbbá, könnyebben használhatóvá tegyük a weboldalt. Ezek a cookie-k nem képesek önt személy szerint beazonosítani, például nem rögzítik nevét és e-mail címét; az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. Az IP címet is csak részben rögzítjük, mely alapján nem tudjuk önt azonosítani.

További információk a Google cookie-król: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Sütik karbantartása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az AllAboutCookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Harmadik fél számára kiadott adatok

Alapvetően csak kollégáink férhetnek hozzá a kezelt adatakhoz, akik titoktartási szerződéssel garantálják, hogy ezeket más félnek nem adják ki. Bizonyos esetekben webáruházunk használatához, illetve a rendelések véglegesítése végett továbbítanunk kell partnereink felé. Az alábbi táblázatban látható, hogy kinek és mi okból továbbíthatjuk adatokat.

Adatfeldolgozó neve Címe Miért továbbítjuk adataidat nekik
Google Inc. Mountain View Kalifornia Analitikai és marketing célú adatokat kapnak meg sütiken keresztül. Ezeknek kezeléséről fentebb írtunk.
Reelweb Kft. 8400 Ajka, Kossuth u. 5. fsz/1 A webáruházunk technikai üzemeltetéséért felelős cég, ők azok, akik webáruházunkat napról napra fejlesztik és a szervereket üzemeltetik.
Magyar Posta Csomaglogisztika Kft. 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. Kiszállító partnerünk segítségével házhozszállítás esetén nekik köszönhetően kapjátok meg csomagjaitokat.

Az oldal kódjába égetett egyéni kódok

A honlap kódjába a felhasználók követése és személyre szabott ajánlások megjelenítése érdekében az alábbi szolgáltató kódja került beágyazásra: google.com. A Üzemeltetőtől független harmadik személyek adatkezelésének jellemzői az adott harmadik személy adatkezelési tájékoztatásában érhetőek el.

Jogorvoslat

Az érintett az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., posta cím: 1530 Budapest, Pf. 5., telefon: +36 (1) 391-1400, Fax: +36 (1) 391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy pert indíthat a lakóhelye (tartózkodási helye) szerint illetékes törvényszéken.

Kérdése van?

Bármilyen, adatait is érintő kérdéssel forduljon hozzánk bizalommal az halfanatik@gmail.com címen, bizonyosan tudunk segíteni felmerült kérdésedben.